Navigation

1st FRASCAL Virtual Colloquium: Bridging the scales in fracture and damage mechanics - Alexander Hartmaier

Apr 22
22. April 2021 14:00 Uhr bis 15:30 Uhr
Online-virtuell

Die Doktorand*innen und Postdocs unseres GRK, das sich aus FAU-Wissenschaftler*innen der Technischen (Departments WW, MB, CBI) und der Naturwissenschaftlichen Fakultät (Departments Chemie, Physik, Mathematik) zusammensetzt, organisieren derzeit eine bemerkenswerte Reihe von wöchentlichen eingeladenen Vorträgen von Experten über aktuelle Fortschritte in der rechnerbasierten Modellierung von Brüchen auf verschiedenen Längen- und Zeitskalen.
Das geplante wöchentliche Seminar findet an zwölf Donnerstagen via Zoom statt und läuft vom 22. April bis zum 22. Juli 2021.

————

1st FRASCAL Virtual Colloquium
The 1st FRASCAL Virtual Colloquium is organized by the DFG-funded, interdisciplinary research training group GRK 2423 FRASCAL – Fracture across Scales.
The colloquium aims to provide a platform to discuss recent advances in computational modelling of fracture at various length and time scales.
The event will take place from April 22 to July 22, 2021, and will comprise a series of weekly invited talks by international experts who will approach the above topic from different perspectives such as mechanics, materials science, mathematics, physics, and chemistry.
For more information on the topics and speakers, please see the schedule and feel free to register online (free of charge).

Veranstaltungsort:
Online-virtuell

Anmeldungsinformationen:

Sprache:

Kontakt:
Dr. rer. nat. Andrea Dakkouri-Baldauf
Koordination GRK 2423 FRASCAL
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg
Zentralinstitut für Scientific Computing (ZISC)
Martensstraße 5a, 91058 Erlangen
Tel. +49 9131 85 20782